Uncategorized

Als het te druk is in mijn hoofd komt er niks meer uit mijn handen!

 

De invloed van gedachtes is enorm. Het is de bril waardoor je de wereld ziet. Het verhaal wat je keer op keer tegen jezelf verteld. Wist jij bijvoorbeeld dat je elke dag ongeveer  50.000 gedachtes hebt en dat 98% hiervan dezelfde gedachtes zijn als de dag ervoor. Zo draai je dus continue in hetzelfde cirkeltje rond. Er is BIJNA geen ontsnappen aan!

 Jouw brein ziet het verschil niet tussen wat echt is en wat niet.

Als jij vooral negatieve of angstige gedachtes hebt dan staat er al snel stress om de hoek te wachten. Een negatieve gedachte heeft net zoveel invloed op het stress systeem in jouw lichaam als een echte bedreiging.

 HET BREIN HEEFT ALS TAAK JOU IN LEVEN TE HOUDEN EN OF ER NU ECHT GEVAAR IS OF EEN ENKELT EEN HERSENSPINSEL DAT MAAKT TOTAAL GEEN VERSCHIL.

 

 Als het stress systeem eenmaal geactiveerd is dan staat je hele lichaam op standje vechten, vluchten of bevriezen. Dit zijn de drie oer reacties die we hebben overgehouden aan de oertijd. En iedereen reageert op zijn eigen manier.

 

 Als ik naar mezelf kijk dan ben ik een BEVRIEZER. Mijn hersenspinsels hebben me aardig vaak van APATHISCH gemaakt. Niks kwam er meer uit mijn handen als ik weer in de cirkel van piekergedachtes terecht was gekomen.

 

 Dus als 98% van jouw gedachtes dezelfde zijn als de dag daarvoor en de dag daarvoor en ga zo maar door, dan kun je jezelf aardig in een staat van CHRONISCHE STRESS houden zonder dat zelf in de gaten te hebben. Het is dus zeker de moeite waard om bewust te worden van de gedachtes die er telkens weer door je hoofd spoken. En deze cirkels te doorbreken.

 

 De consequentie van een LANGDURIG OVERACTIEF STRESS SYSTEEM is één van de grootste veroorzakers voor het ontwikkelen van hele vervelende klachten. Denk aan:

 

·      Stemmingswisselingen

·      Angst

·      Lichamelijke klachten

·      Chronische vermoeidheid

·      Burn-out

·      Heftige PMS klachten

·      En ga zo maar door…

 Als je het zo gaat bekijken wie of wat is dan jouw grootste bron van stress? Waarschijnlijk ben je dat helemaal zelf! En dat is goed nieuws want dan kun je deze ook zelf aanpakken.

 

En dan ook nog zonder daar jaren mee bezig te hoeven zijn. Als je weet waar het probleem zit is de balans snel weer teruggevonden.

 Jij hebt ten alle tijden de touwtjes in handen!

 Hoe je dit doet wordt helemaal duidelijk tijdens mijn GRATIS inspiratieweek “maak van je voornemens realiteit”.

 

 Ik beloof je dat het de moeite waard is om hier wat tijd voor vrij te maken in je drukke agenda. We starten maandag 13-1.

 

 Doe je ook mee? Leuk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *