Uncategorized

Gebruik jouw gepieker als katalysator voor innerlijke groei!

  • WAT ALS mijn ONZEKERHEID DE ONZEKERHEID mijn KIND WORDT?
  • WAT ALS mijn PERFECTIONISME DE OORZAAK VAN de frustratie van mijn KIND WORD?
  • WAT ALS mijn NEGATIEVE ZELFBEELD HET NEGATIEVE ZELFBEELD VAN mijn DOCHTER WORDT?
  • WAT ALS mijn neiging tot pleasen de neiging van mijn dochters wordt?
  • WAT ALS mijn GEVOELENS VAN SCHAAMTE DIE VAN mijn KINDEREN WORDEN?

Een greep uit de gedachtes die steeds maar weer door mijn hoofd spookte.

Een goed voorbeeld doet volgen en ik weet dat mijn pijnmomenten het grootst waren wanneer ik me bedacht dat ik mijn onzekerheden, mijn angsten en mijn negatieve zelfbeeld aan het doorgeven was aan mijn kinderen. Dit was dan ook tegelijkertijd mijn grootste drijfveer!

Kijk, het zit namelijk zo. Voordat je moeder wordt ben je je misschien niet eens heel erg bewust van jouw emotionele struggels en onzekerheden. Het gaat dan ook alleen nog maar om jou.

En dan ineens ben je verantwoordelijk en het rolmodel voor de liefde van je leven. Misschien wel een liefde die je nooit voor mogelijk hadden gehouden ooit te voelen.  En jij bent als moeder het grootste voorbeeld voor deze grote liefde.

Ik liep dit weekend bij de winkels en zag in koeienletters bij de parfumerie de volgende tekst op de winkelruit staan

‘#mom, your first influencer’ Best een grote rol die je hebt in het leven van je kroost.

De angsten die je hebt over jouw invloed op je kind zijn waarschijnlijk best overdreven. Ze hebben natuurlijk gewoon hun eigen karakter en hebben jou nodig om ze hierin te begeleiden. Maar wat ze vooral nodig hebben is een mama die lekker in haar vel zit. En echt aanwezig is bij ze, zowel fysiek als mentaal. En door je continue zorgen te maken of je het wel goed doet en te piekeren over allerlei zaken ben je dat niet. En dat is wat kinderen wel aanvoelen.

Ben jij er klaar voor om af te rekenen met jouw onrealistische denkbeelden zodat je weer ruimte hebt om te genieten en aanwezig te zijn in het moment?

Liefs Sarah 

 

#creeerhetlevenwaarjijnaarverangt#reflaxme#hormoneninbalans#creatrixit#settingwomenfree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *