Uncategorized

Hoe stop ik mijn hormonale rollercoaster?

Om klachten te kunnen verhelpen moeten we eerst weten waar we moeten zoeken;

Wat is de onderliggende oorzaak van jouw steeds terugkerende hormonale klachten. Dat is waar ik tijdens mijn sessies naar op zoek ga. En vanaf dat punt gaan we aan de slag.

Het is zo dat je na je 35ste meer last kunt krijgen van het premenstrueel syndroom (PMS) en dat het risico op het ontstaan van deze klachten na een zwangerschap ook groter is.

Je hoort vaak dat vrouwen daar voor deze tijd nooit last van hebben ondervonden. En zodra de klachten ontstaan ze ook niet direct de link leggen naar een disbalans in de hormonen.

Wist je dat als je moeder bent het zaadje voor jou klachten zomaar kan zijn ontstaan tijdens of vlak na de zwangerschap? Dit is namelijk één van de meest extreem hormonale gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Ik spreek vrouwen in mijn praktijk die al volwassen kinderen hebben en nu nog rondlopen met steeds terugkerende klachten die na onderzoeken de oorsprong hebben in deze periode.

Een burn-out wordt vaak behandeld bij een psycholoog waar geen rekening wordt gehouden met wat een disbalans in de vrouwelijke cyclus hiermee te maken zou kunnen hebben. En zo is het dweilen met de kraan open. Je lichaam kan je hoofd namelijk behoorlijk in de war gooien op het moment dat je hormonen uit balans door je lijf razen.

Het is daarom heel raadzaam om een dagboekje bij te houden van wanneer welke klachten zich voordoen. Dan kun je een patroon gaan herkennen en deze naast je cyclus leggen. En heel waarschijnlijk zal je gaan zien dat het een telkens terugkerend patroon is die samenloopt met je cyclus.

Moet je je hierbij neerleggen en hoort dat er allemaal gewoon bij als vrouw zijnde? Ik denk het niet! Het is een kwestie van kijken waar het misgaat. En vervolgen heel gericht de oorzaak aanpakken. Rust brengen in hoofd en lijf en zo de balans weer herstellen.

De klachten die je ervaart zijn namelijk een teken dat er iets niet klopt in je maandelijkse cyclus. En is niet zoals het zou moeten zijn.

Veelgehoorde klachten zijn;

  • Je één week per maand zo slecht moet voelen dat je het liefst in je bed blijft liggen.
  • Depressieve/Angstige gevoelens,
  • Buikkrampen
  • Extreem bloedverlies
  • Emotionele buien
  • Stemmingswisselingen

en ga zo maar door.

Wordt je bewust van wanneer je welke klachten ervaart.

En wil je hier samen eens goed induiken? Maak dan gebruik van de lopende kennismakingsactie in House for Care. Tijdens twee opeenvolgende consulten kijk ik wat er nodig is voor jou om in jouw unieke hormonale ritme te leven. Wat de oorzaak is van jouw klachten en zo voor eens en altijd gedag te kunnen zeggen tegen jouw persoonlijke klachten.

mail mij op info@reflaxme.nl ovv kennismakingsactie voor meer info en het maken van een afspraak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *