Uncategorized

Is het niet JUIST egoïstisch als je niks doet???

Dit moet me even van het hart. Iets wat ik heel de tijd om mij heen zie gebeuren. En waar ik zelf jarenlang mee gestruggeld heb. 

Jonglerend met alle ballen tegelijk in de lucht, al hyperventilerend vooral door blijven gaan en geen hulp vragend aan mijn omgeving. Niet heel handig dat kan ik nu heel duidelijk zien.

Want waar ben je mee bezig als je met enorme stresslevels rondloopt en de signalen van je lijf structureel negeert. Als je op je tandvlees loopt en geen ruimte meer voelt voor iets simpels als een spelletje met je kind te spelen. Is het dan egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen om op te laden?

Is het egoïstisch tegenover jouw partner om tijd voor jezelf te claimen, om te doen waar jouw hart van in de fik gaat? Zodat jij energie overhoudt om hem of haar daar ook de vruchten van te laten plukken. In plaats van avond ‘s uitgeput op de bank?

Is het niet zo dat iedereen er enorm van profiteert als jij lekker in je vel zit? Dat je dan pas echt aanwezig kunt zijn bij je kinderen met een fris hoofd zonder wattenbollen van de moeheid erin? Hoeveel meer heb je dan te geven?

 

Wat is het dat we ons eigen geluk zo ondergeschikt maken aan dat van anderen? 

Toch vreemd dat de meeste vrouwen die ik spreek te maken hebben met het gevoel egoïstisch te zijn als ze IN ZICHZELF willen investeren in tijd en geld. Terwijl ze weten en voelen dat dit WEL nodig is om ervoor te kunnen zorgen dat zij weer lekker in hun vel komen te zitten. Wat is het dat we ons eigen geluk zo ondergeschikt maken aan dat van anderen? Terwijl als jij gelukkig bent dit direct zijn uitwerking heeft op de rest van het gezin.

 

Het grootste cadeau wat je je kinderen en je partner kunt geven is een vrouw/moeder die lekker in haar vel zit, die zich niet laat leiden door haar emoties en onzekerheden.

 

Is het dan niet juist egoïstisch als je niks doet???

liefs Sarah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *