Uncategorized

Volgens mij ben ik geen mama materiaal!

Dit is het gevoel wat overheerste toen ik voor het eerst mama werd. Ik weet dat ik het gevoel had dat ik onder een grote loep werd gelegd. Al mijn zwakheden werden voor mijn gevoel uitvergroot.

Mijn onzekerheid en gebrek aan eigenliefde werd steeds weer opnieuw benadrukt

Ik had nooit echt mijn stem laten horen, was altijd een beetje op de achtergrond aanwezig en zette mezelf 9 van de 10 keer opzij om een ander te pleasen. En nu had ik dit mooie meisje op de wereld gezet en lukte het me niet om de sterke mama rol op me te nemen. Wat er alleen maar voor zorgde dat ik nog onzekerder en gefrustreerder raakte.

Mama worden is één van de grootste identiteit shifts die je doormaakt in je leven. Waar het eerst alleen om jou ging als een ander over je grenzen ging, daar gaat het nu ook over jouw kind waar je zo’n grote verantwoordelijkheid voor voelt.

Het beeld dat ik had van hoe een moeder moet zijn was kalm, sereen, altijd vol geduld en liefde uitstralend. Een sterke volwassen vrouw die al haar zaakjes goed op orde heeft. En dat was niet het beeld dat ik van mezelf had.

Genieten was op dat moment ver te zoeken.

Bij mij zorgde deze shift ervoor dat ik allerlei angsten ging ontwikkelen. En zo kwam ik steeds verder van mezelf af te staan.

Tot ik op het punt kwam dat het genoeg was. Dat ik klaar was met deze slachtoffer positie en langzaamaan de weg terug naar mezelf begon te bewandelen.

Ik realiseerde me dat het enige dat mij in de weg stond mijn negatieve eigenbeeld was. Mijn eigen hersenspinsels en onzekerheden. Door deze diepgaand te transformeren naar een krachtig en positief zelfbeeld heb ik mijzelf weer teruggevonden. En kan ik zonder angst door het leven. Vertrouwend op mijn eigen oordeel en kracht.

Mijn dochters zijn inmiddels 7 en 10 jaar en we hebben het superleuk samen. Ja ik kan nog steeds ongeduldig zijn en ik hou erg van tijd voor mezelf. De naderende pubertijd van mijn oudste voelt ook zeker als een uitdaging en misschien ben ik wel niet de moeder uit het boekje. En dat is allemaal goed. Ik streef ernaar mijn meiden te leren dat ze mogen zijn wie ze zijn met al hun sterke en zwakke punten. Zonder ze te belasten met MIJN onzekerheden en angsten.

Na het afronden van mijn opleiding tot Creatrix Transformologist kreeg ik een kaartje met daarop deze tekst:

“Later blijf ik het liefst mijzelf”

En dat is toch wat je het liefste wilt als moeder zijnde. Dat je kind(eren) helemaal zichzelf kunnen zijn en blijven. Zonder beïnvloed te worden door jouw angsten en overtuigingen.

De boodschap aan mij in dit kaartje was

“Door jouw moed, durf, vertrouwen en boodschap zullen straks veel kinderen opgroeien in gezinnen waarin ze zichzelf mogen en leren zijn!”

En precies dit is mijn drijfveer!

Het is mijn doel om jou te laten inzien dat ook jij alle kracht in je hebt zitten. Dat je kunt vertrouwen op je moedergevoel en op wie jij bent. Je bent goed genoeg precies zoals je nu bent met al je sterke en zwakke punten. Jij bent de perfecte moeder voor jouw kind. Jouw kind voelt alleen maar liefde voor jou. Dus blijf bij jezelf en vertrouw op je intuïtie.

Jouw unieke karakter is wat jou jou maakt. Laat je nooit iets anders vertellen. Er is niemand op deze aardbol die de verbinding tussen jou en je kindje kan evenaren dus wees trots op het mooie mensje dat je op deze aarde hebt gezet en weest trots op jezelf!

En als je nu denkt ik ben er ook klaar voor om de weg terug naar mezelf te gaan bewandelen, neem dan nu die eerste stap en kom langs voor een inzicht sessie. Dan gaan we samen eens kijken wat er bij jou in de weg staat om volledig te geloven in jezelf. Ik wandel heel graag met je mee.

 

Liefs Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *