Uncategorized

Wat heb jij met jezelf afgesproken?

Deze ervaring wil ik heel graag even met je delen…

 Ik heb deze week weer eens extra goed onder mijn neus gewreven gekregen dat ik precies aan het doen ben wat ik moet doen.

 

 Ik heb van dichtbij gezien hoe het is om oude pijn los te laten. Hoe beslissingen die je ooit hebt genomen je kunnen vasthouden op de plek waar je nu staat. Conclusies die je neemt als onschuldig kind, die je neemt zonder te weten wat de impact hiervan zal zijn op de rest van je leven…

Meestal ben je je er helemaal niet van bewust dat de patronen waar je nu telkens weer in vastloopt vaak het gevolg zijn van die conclusies die je met jezelf hebt getrokken toen je een klein meisje was.

Deze week heb ik deze negatieve patronen mogen ontrafelen samen met een hele dappere vrouw. Ondanks alles wat ze al had gedaan en hoe hard ze ook aan zichzelf werkte. Het lukte haar niet om de cirkel van zelfsabotage te doorbreken. Ja met haar hoofd wist ze heel goed wat te doen, alleen liet haar gedrag iets heel anders zien. Ze kwam bij mij met de vraag wat het nou toch is wat haar telkens als ze denkt er te zijn toch weer onderuit haalt. 

Tijdens het sparren samen kwam er omhoog dat ze zichzelf als kind de schuld heeft gegeven voor het feit dat haar moeder was overleden. 

“Maar ja” zei ze. “Ik weet natuurlijk dat dat onzin is.” Ja natuurlijk weet je met je hoofd vaak dat wat je denkt geen waarheid is. Maar als er een heftige emotie of zelfs een trauma aan dat gevoel gekoppeld zit dan kun je nog zo rationeel denken. Je gevoel zal altijd overheersen. 

Ze vertelde dat ze een hele lieve moeder had die alles voor haar deed. En dat ze als klein meisje de conclusie had getrokken dat haar moeder was overleden omdat zij te veel om dingen had gezeurd of gevraagd. 

Daar op dat moment heeft ze de afspraak met zichzelf gemaakt dat ze nooit meer om iets voor haarzelf zou zeuren. 

Je kunt misschien wel raden welke negatieve patronen hieruit voortgekomen zijn;

• Zelfsabotage
• Het belang van anderen voorop stellen en zichzelf continue wegcijferen
• Pleasen 
• Wegblijven bij haar gevoel
• Schuldgevoelens

Niet de minste belemmerende overtuigingen. Als je hierdoor gestuurd wordt dan heeft dat een enorme impact op hoe je je leven leeft. Op de beslissingen die je neemt. 

Hoe bijzonder dat zij dapper genoeg was om deze issue te facen en te erkennen naar zichzelf, zodat we deze vervolgens snel en pijnloos hebben kunnen verwijderen met Creatrix. 

Na een kleine 30 minuten deed ze haar ogen weer open en voelde ze zich zoveel lichter! Ze keek direct heel anders uit haar ogen. Alsof er letterlijk een enorme last van haar schouders was afgevallen.

Nu vraag ik je, is er iets mooiers dan dit? Op zo’n makkelijke en tegelijkertijd diepgaande manier een ware transformatie te ervaren. Verlost te zijn van een oude diepe pijn die zoveel invloed uitoefende op haar totale functioneren.

En doordat zij zichzelf heeft verlost van deze diepe overtuiging heeft ze ook de cirkel voor haar kinderen verbroken. Kan ze veel daadkrachtiger in het leven staan, en een nog fantastischer rolmodel zijn!

Da’s toch mooi of niet 🙂

Liefs Sarah

P.S. Eén van mijn doelen na deze zomer is om speelser in het leven te staan. Tussen alle serieuze zaken door meer lol maken met mijn meiden en man, met vrienden en ook in mijn eentje. Nog dichter bij mezelf te blijven. 

Ik ben benieuwd. Hoe zit dat met jou? Hoeveel ruimte is er bij jou om een beetje speels door het leven te gaan? Heb je ruimte voor onverwachte dingen? Ben je recent nog weleens uit geweest? Even lekker de bloemetjes buitengezet? Het is zo zonde om niet te genieten van de leuke dingen van het leven omdat je het gevoel hebt geen energie te hebben of geen tijd. Of omdat je alles moet doen zoals het hoort. De lat continue enorm hoog legt voor jezelf. En daarbij misschien ook wel een beetje last hebt van schuldgevoel als je tijd voor jezelf claimt en al helemaal om iets leuks voor jezelf te doen dat niets met werk of gezin te maken heeft. Voor je het weet worden dat je overtuigingen en gaat deze kant van het leven kabbelend aan je voorbij. 

Dus zit je in zo’n kabbelend beekje en ben je daar helemaal klaar mee, wil je weer aan! Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende inzichtsessie. Dan gaan we samen kijken wat er in de weg zit bij jou om wel midden in het leven te staan!

Lijkt me leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *